TIK SpekeMat
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Quiche med kylling, biffsalami og salat

 

 

 

Quiche er en fransk middagspai som er laget med egg og fløte i paideig, med litt kjøtt og grønnsaker. Quiche er formidabel som en litt tyngre lunsj, eller en god og sunn middag. Par den med en god salat og du har det perfekte måltidet.

 

Salat:

  • 'en pakke ruccola
  • en pakke med babyleafsalat
  • ca 250 g cherrytomater
  • 1/2 rødløk
  • en håndfull valnøtter
  • en håndfull pinjekjerner
  • ca 250 g biffsalami
  • 1 ss Tyttebær gele m/cognac

 

  1. Hakk opp Ruccolasalat og babyleaf salat grovt, ha det i en bolle
  2. Kutt cherrytomatene i fire og tilsett til salaten
  3. Finhakk rødløken og strø over tomaten

  1. Forvarm ei stekepanne på ganske sterk varme
  2. Tilsett biffsalami i terninger, hakkede nøtter og pinjekjerner og fres blandingen
  3. Når biffsalamien begynner å bli litt sprø, tilsett tyttebærgele m/cognac til blandingen og fres dette i noen minutter.
  4. Ta av varmen og avkjøl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Ha nøttepølseblandingen over resten av salaten

Kan både serveres på egenhånd som en god lunsj eller som tilbehør til annen mat. Jeg synes syrligheten i fra denne salaten passer den fyldige smaken av Quiche

 

Quiche med kylling og biffsalami

  • 600g kyllingfilet i biter
  • 200g biffsalami
  • 7 egg
  • 1/2 rødløk
  • 250 g cherrytomater
  • 150 g revet ost
  • 2ss matfløte
  • grønn pesto
  • salt
  • pepper
  • 1 ferdig paideig ( DU kan lage din egen, men jeg synes disse er helt vidunderlige)
  • 1ss Sennepssaus fra Romstad gård

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Brun kyllingfileten
  2. Tilsett Biffsalami I små terninger og hakket rødløk
  3. Fres til løken er myk og biffsalamien er begynt å bli sprø

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Knekk eggene i en skål, tilsett fløte og revet ost
  2. tilsett salt og pepper etter ønske og pisk sammen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1.  smør en form, paiform eller som jeg har brukt her, en kakeform
  2. ha paibunnen i formen og trykk deigen oppover kantene
  3. stikk hull med en gaffel i bunnen
  4. tilsett kjøttblandingen og delte tomater
  5. Dekk kjøttet og tomatene med eggeblandingen
  6. ha pesto i formen i klatter rundt om på paien
  7. plasser formen i forvarmet ovn på 200 grader og stek i 25 minuttet

 

  1. Ta ut paien og la den avkjøles i 10 minutter

 

Serveres med salat og godt brød.

Bonne Apètite

- Kine-

Tilbake

Trykk ENTER for å søke